Overbodige Nijland mag transfervrij weg bij PEC Zwolle

Reacties

PSV bleek al eerder veel te hoog gegrepen, maar Stef Nijland is er ook bij PEC Zwolle niet in geslaagd een positieve draai te geven aan zijn loopbaan.

Overbodige Nijland mag transfervrij weg bij PEC Zwolle

Een jaar na zijn komst mag de aanvaller, die nog een verbintenis tot medio 2016 heeft, alweer transfervrij vertrekken. Vorig seizoen moest Nijland meestal genoegen nemen met een reserverol bij de bekerwinnaar.

De laatste weken kreeg het voormalige toptalent van FC Groningen, dat daarna uitkwam voor PSV, Willem II, NEC en Brisbane Roar in Australië, van trainer Ron Jans een kans in de spits. Voor die positie versterkte PEC zich inmiddels echter met Nikos Ioannidis (19, voor twee seizoenen gehuurd van Olympiakos Piraeus) en Dimitrios Ferfelis (21, vastgelegd voor één seizoen met een optie op nóg twee jaar).

‘Daardoor is het voor Stef alleen maar lastiger geworden bij ons nog speeltijd te krijgen’, weet technisch directeur Gerard Nijkamp. ‘We respecteren zijn contract, maar werken mee als hij een andere club vindt.’ PEC heeft Richard Vennema aangetrokken als tijdelijke keeperstrainer. De 46-jarige oud-doelman van onder meer BV Veendam en SC Heracles neemt de plaats in van Jacques Storm, die herstellende is van een longembolie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.