Over het enige manco van City: 'Liverpool had deze wedstrijd gewonnen'

Reacties

De titelstrijd in de Premier League belooft ongemeen spannend te worden na het dure puntenverlies van Manchester City op bezoek bij Crystal Palace (0-0). Dat duel toonde volgens Gary Neville en Jamie Carragher aan waar het grootste manco ligt van de ploeg van Pep Guardiola in vergelijking met Liverpool.

Over het enige manco van City: 'Liverpool had deze wedstrijd gewonnen'
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Manchester City
Manchester City

'Liverpool had deze wedstrijd gewonnen, omdat ze de betere afmakers hebben. Ze hebben wel vijf aanvallers op wie ik mijn geld zou zetten', stelde Neville na het 0-0 gelijkspel van City tegen Palace bij Sky Sports. 'Bij City speelt er met Phil Foden een middenvelder in de spits. Jack Grealish kan ook op het middenveld staan, maar speelt links in een driemansaanval. City heeft uitstekende spelers, maar hoe briljant ze ook zijn, ze zijn niet zo dodelijk voor het doel.'

Hoewel City tot nu toe maar vijf goals minder maakte dan Liverpool in de Premier League (68 om 73), kan het gebrek aan een echte doelpuntenmaker ze wel eens gaan opbreken, denkt Neville. 'Dat Liverpool meer spitsen heeft die het gewend zijn om goals te maken, kan aan het einde van het seizoen wel eens het verschil maken. Dat is het enige dat City dit seizoen kan opbreken', aldus de oud-speler van Manchester United.

Tekenend is dat City tegen Palace voor de vierde keer dit seizoen niet tot scoren kwam in de Premier League, Liverpool scoorde alleen op 28 december tegen Leicester (0-1) niet. Een blik op de topscorerslijst van de Premier League zegt eigenlijk alles over de aanvallende stootkracht van de ploeg van Jürgen Klopp. Mohamed Salah is topscorer met twintig goals, Sadio Mané en Diogo Jota delen plek twee met Cristiano Ronaldo (12 goals).

clubtopscorers in premier league

Liverpool Manchester City
Salah, 20 goals Mahrez, 10 goals
Mané, 12 goals Sterling, 10 goals
Diogo Jota, 12 goals De Bruyne, 9 goals

De eerste spelers van Manchester City komen we pas tegen op de achtste plaats; Raheem Sterling en Riyad Mahrez scoorden tien keer, waarbij de Algerijn vier van die goals uit penalty's maakte. Het toont volgens Carragher aan dat de club afgelopen zomer eigenlijk voor Harry Kane had moeten gaan en niet voor Grealish. 'City kan nog steeds de treble winnen, maar dat ze geen spits hebben kan een groot verschil maken.'

In de voorbije tien jaar was Sergio Agüero altijd de man die er stond als City een doelpunt nodig had, maar na het vertrek van de (inmiddels gestopte) Argentijnse clublegende ontbreekt zo'n speler dit seizoen in de selectie.  'Als een team geen spits heeft, voetballen ze vaak beter omdat er meer spelers zijn die aan de bal willen komen en zich aanbieden. Maar er zijn ook momenten dat je die speler nodig hebt die de bal er gewoon inschiet', aldus Carragher.

Manchester City wordt nu gelinkt aan Erling Haaland, maar past de Noorse spits wel bij het elftal van Guardiola? 

Transfer Talk: 'Haaland past helemaal niet bij Manchester City'
Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.