Ould-Chikh niet bang voor vroege stap naar buitenland

Reacties

Bilal Ould-Chikh vindt de kritiek die hij kreeg op zijn overstap naar Benfica niet terecht. Volgens de zeventienjarige aanvaller, die FC Twente achter zich laat, hoeft een transfer op zo'n jonge leeftijd helemaal niet te betekenen dat het avontuur uitdraait op een mislukking.

Ould-Chikh niet bang voor vroege stap naar buitenland

Ould-Chikh debuteerde al in het seizoen 2013/14 voor de hoofdmacht van FC Twente en brak vorig seizoen definitief door. De noodlijdende club kon hem evenwel niet langer in Enschede houden, waarop Benfica anderhalf miljoen neerlegde om hem tot de gang naar Portugal te verleiden. Daar zal hij een meerjarig contract tekenen.

'Ik heb advies ingewonnen bij (Zakaria, red.) Labyad', vertelt Ould-Chikh in het AD. Labyad bewandelde een vergelijkbare weg. De nu 22-jarige middenvelder annex aanvaller stapte in 2012 op jonge leeftijd van PSV over naar Sporting Lissabon. Zijn verblijf in Portugal werd geen onverdeeld succes.

'Veel mensen staan achter me, ook Alfred Schreuder', vervolgt Ould-Chikh. 'Dat vind ik wel mooi aan hem. Natuurlijk hoor ik het: te vroeg naar het buitenland, dan verpest je je carrière. Onzin. Als je vertrouwen hebt in jezelf en je werkt er keihard voor, denk ik dat het goed komt. Het ligt helemaal aan jezelf.'

De jeugdinternational stond aanvankelijk nog tot medio 2016 onder contract bij FC Twente, dat hem enkele maanden geleden contractverlenging aanbood. Toen Ould-Chikh niet akkoord ging met de financiële voorwaarden, werden de gesprekken gestaakt. Het financieel geplaagde FC Twente wenste niet dieper in de buidel te tasten voor de speler, die afgelopen seizoen vijftien keer zijn opwachting maakte in de Eredivisie en één goal maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.