Ould-Chikh volgende nieuwe aanvaller FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft de aanval van meer vers bloed voorzien. De Domstedelingen hebben Bilal Ould-Chikh (19) voor twee jaar vastgelegd met een optie voor een derde seizoen.

Ould-Chikh volgende nieuwe aanvaller FC Utrecht

Na Cyriel Dessers en Simon Makienok heeft met Ould-Chikh de volgende aanvaller zich verbonden aan FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller dankt zijn contract in de Domstad mede aan zijn stage. Na zijn mislukte avontuur bij Benfica trainde hij sinds maart mee bij FC Utrecht.

'Bilal hebben we uitgebreid kunnen ervaren tijdens de periode waarin hij met onze beloftenploeg en ons eerste elftal trainde', vertelde trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. 'Tijdens de voorbije weken heeft hij bevestigd een jonge speler met veel potentie te zijn. Samen zullen wij gericht aan de slag gaan om zijn talent tot bloei te laten komen.'

Ould-Chikh stond in Nederland te boek als een groot talent en debuteerde op zijn zestiende in het eerste elftal van FC Twente. Een jaar later verdiende hij een transfer naar Benfica, dat 1,25 miljoen euro voor hem betaalde. In Portugal haalde de Marokkaanse Nederlander echter nooit het eerste elftal; hij kwam niet verder dan één basisplaats en elf invalbeurten in het tweede.

Waar Ould-Chikh bij Twente op jonge leeftijd al successen vierde met onder meer een doelpunt tegen Heracles en negentien wedstrijden in de hoofdmacht, kwamen er vanuit Portugal vooral negatieve berichten over naar Nederland. Zo werd hij bij Oranje Onder-19 vanwege onprofessioneel gedrag uit de selectie gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.