'Reus' Makienok volgende offensieve versterking FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft de volgende aanvallende nieuweling gecontracteerd. Na Cyriel Dessers (NAC Breda) en Sander van de Streek (SC Cambuur) komt ook Simon Makienok de Domstedelingen versterken. De twee meter en één centimeter lange Deense spits doorstond de medische keuring en ondertekende bij Utrecht een driejarig contract.

'Reus' Makienok volgende offensieve versterking FC Utrecht

Trainer Erik ten Hag prijst zich gelukkig met de komst van Makienok. 'Hij is een balvaste en sterke spits die als aanspeelpunt niet over het hoofd te zien is. Hij heeft bovendien tijdens zijn loopbaan meerdere keren bewezen een neus voor de goal te hebben.'

Makienok is 26 en kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Preston North End, waar hij drie goals maakte in 25 wedstrijden. Daarbij moet worden aangetekend dat hij hoofdzakelijk als invaller in actie kwam. De Deense aanvaller tekende in 2014 een vierjarig contract bij Palermo, dat naar verluidt 2,5 miljoen euro betaalde voor hem. Bij de Italiaanse club kwam hij tot slechts vier optredens. Vorig seizoen was hij verhuurd aan Charlton Athletic, waar hij goed was voor vijf treffers in 36 duels.

Makienok was tussen 2009 en 2014 actief in de Deense competitie. Daar toonde hij aan bijzonder trefzeker te kunnen zijn. Nadat hij als prof debuteerde bij Herfolge BK, kwam hij bij HB Køge tot 22 goals in 54 wedstrijden en bij Brøndby IF tot 35 doelpunten in 74 duels. Ook kwam hij uit voor Deense nationale jeugdelftallen en zes keer voor de nationale seniorenploeg.

In Denemarken geniet de reus Makienok niet alleen als spits bekendheid. Hij is sinds 2014 getrouwd met de zestien jaar oudere Deense tv-host Ibi Støving.

Utrecht heeft met Makienok en Dessers nu vervangers aangetrokken voor Sébastien Haller en Richairo Zivkovic. Het is aan trainer Erik ten Hag de twee aanvallers samen te laten spelen. Met de komst van Van de Streek staat het aantal nieuwelingen nu op drie. De focus ligt nu op het middenveld. Een vertrek van Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat lijkt aannemelijk. Naast Van de Streek probeert Utrecht het talent Joey Veerman los te weken bij FC Volendam. Daarnaast zoekt Utrecht over de grens nog naar versterking van de middenlinie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.