Oudste Eredivisie-speler Van der Vlag houdt het voor gezien

Reacties

Peter van der Vlag, met zijn 41 jaar de oudste selectiespeler in het afgelopen Eredivisie-seizoen, zet een punt achter zijn voetballoopbaan. Daarmee komt er voor de doelman een einde aan ruim twintig jaar profvoetbal.

Oudste Eredivisie-speler Van der Vlag houdt het voor gezien

Van der Vlag begon zijn profcarrière in 1998 bij SC Veendam, waarna hij ook bij Go Ahead Eagles, SC Cambuur, wederom SC Veendam en Go Ahead Eagles, FC Emmen en FC Groningen onder de lat stond. Vorig seizoen keerde hij terug in Emmen en maakte hij als reservedoelman de promotie naar de Eredivisie mee. Daar was hij dit seizoen collega-doelman van Dennis Telgenkamp en Kjell Scherpen, de jongste doelman van de Eredivisie. Tot speelminuten kwam het niet voor Van der Vlag.

'Ik ben reserve, maar ik haal veel plezier en voldoening uit wat ik doe', vertelde Van der Vlag nog in januari in een interview met VI. 'De dag dat ik geen plezier meer heb, stop ik gelijk. Het moet natuurlijk qua niveau ook goed blijven gaan. Zolang alle jongens gelijk naar Kjell (Scherpen, red.) lopen als we een partijtje gaan doen, zit er iets verkeerd. Dan is het mooi geweest. Maar zoals ik me nu voel zeg ik: we gaan nog een jaartje door.'

Dat jaartje komt er dus niet. In totaal keepte Van der Vlag driehonderd wedstrijden op het tweede voetbalniveau van Nederland en drie in de Eredivisie. Hij blijft wel actief in het profvoetbal, maar in welke rol en bij welke club is nog niet bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.