Oude rotten Carvalho en Tiago terug bij Portugal

Reacties

Fernando Santos heeft bij zijn eerste selectie als bondscoach van Portugal direct van zich doen spreken met het oproepen van oudgedienden Ricardo Carvalho en Tiago voor de interlands in oktober.

Oude rotten Carvalho en Tiago terug bij Portugal

Voor Carvalho (36) was het zijn eerste uitnodiging sinds hij in 2011 zijn 75ste en tot nu toe laatste interland speelde. Tiago (33) droeg nog langer geleden het Portugese shirt voor het laatst; 12 oktober 2010. De middenvelder van Atlético Madrid had zelfs al afscheid genomen als international.

Santos, die de vervanger is van de ontslagen Paulo Bento, kan daarnaast weer beschikken over Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Real Madrid ontbrak in het EK-kwalificatieduel met Albanië. Het 1-0 verlies van die wedstrijd leidde tot de wisseling van de wacht.

De nieuwe bondscoach zocht niet alleen zijn heil in vergeten oudgedienden maar selecteerde met Ivo Pinto (Dinamo Zagreb) en José Fonte (Southampton) ook twee spelers zonder interlandervaring met Portugal.

Portugal speelt op 11 oktober tegen Frankrijk om drie dagen later Denemarken te treffen in de EK-kwalificatie. Santos zal dan niet op de bank kunnen zitten vanwege een schorsing die hij nog heeft overgehouden aan zijn dienstverband bij de Griekse bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.