FIFA handhaaft langdurige schorsing Portugese bondscoach

Reacties

De langdurige schorsing van Fernando Santos, woensdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Portugal, is door de FIFA gehandhaafd. De trainer ging zelf in beroep tegen de straf maar dat beroep werd afgewezen door de wereldvoetbalbond.

FIFA handhaaft langdurige schorsing Portugese bondscoach

Santos werd voor acht wedstrijden geschorst, nadat hij zich als bondscoach van Griekenland had misdragen tijdens het afgelopen WK. De 59-jarige Portugees raakte voorafgaand aan de strafschoppenserie tegen Costa Rica in de clinch met de Australische scheidsrechter Ben Williams.

Nadat de Costa Ricanen de Grieken uitschakelden na de beslissende penaltyreeks, kondigde Santos zijn vertrek aan als bondscoach. Claudio Ranieri werd aangesteld als zijn opvolger. Santos werd op zijn beurt door de Portugese bond benoemd als vervanger van Paulo Bento.

Santos kan nog naar het internationaal sporttribunaal CAS om zijn straf opnieuw aan te vechten; anders zal hij acht duels van Portugal moeten missen in de EK-kwalificatiereeks. De Portugezen nemen het in poule I op tegen Denemarken, Albanië, Servië en Armenië. Het eerste duel, nog zonder Santos op de bank, ging in eigen huis met 0-1 verloren tegen het Albanees nationale elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.