Oude rot Redknapp moet zorgen Birmingham wegnemen

Reacties

Harry Redknapp is de nieuwe manager van Birmingham City. De zeventigjarige Brit volgt Gianfranco Zola op, die maandag per direct vertrok bij de Championship-club.

Oude rot Redknapp moet zorgen Birmingham wegnemen

De Italiaan diende maandag zijn ontslag in na de 0-2 nederlaag tegen concurrent Burton Albion. Zola was slechts vier maanden eindverantwoordelijke bij de ploeg waar Maikel Kieftenbeld (ex-FC Groningen) onder contract staat.

Redknapp krijgt de opdracht om Birmingham zo snel mogelijk uit de degradatiezorgen te halen. De formatie staat momenteel op de twintigste plek in het Championship, drie punten boven de degradatiestreep. De onderste drie van de 24 ploegen degraderen naar de League One.

De laatste klus van Redknapp was in maart vorig jaar als bondscoach van Jordanië, waar hij twee interlands voor zijn rekening nam. Hij fungeerde daarnaast als adviseur voor Derby County. Redknapp was daarvoor onder meer manager van Portsmouth (2005 tot 2008), Tottenham Hotspur (2008 tot 2012) en Queens Park Rangers (2012 tot 2015). Met QPR promoveerde hij in 2014 naar de Premier League, terwijl Redknapp met Portsmouth in 2008 de FA Cup veroverde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.