Oude bekende zit Inter dwars, De Ligt haalt opgelucht adem

Reacties

Internazionale is er zaterdagavond niet in geslaagd om te profiteren van de misstap die Juventus eerder op de dag zette bij Lecce. De ploeg van Antonio Conte wist zelf niet te winnen van Parma en dat kwam vooral door het sterke optreden van een oud-speler van Inter: Yann Karamoh.

Oude bekende zit Inter dwars, De Ligt haalt opgelucht adem
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 2
Parma
Parma

De 21-jarige Karamoh ging als jonge jongen van SM Caen naar Inter, maar slaagde er niet in om door te breken bij de Italiaanse topclub. Afgelopen zomer vertrok hij naar Parma. De club uit de kaasstad haalde Karamoh binnen als huurling en heeft aan het einde van dit seizoen een verplichte optie tot koop. De Frans jeugdinternational tekende reeds een contract tot medio 2023 bij Parma.

Voor zaterdag speelde hij in de eerste acht speelronden pas twintig minuten in de Serie A, verdeeld over twee korte invalbeurten. Uitgerekend tegen zijn oude club begon Karamoh voor het eerst in de basis en hij beschaamde het vertrouwen van coach Roberto D'Aversa niet. Na de openingstreffer van Antonio Candreva (1-0) liet de talentvolle aanvaller zich, ruim twee jaar na zijn winnende doelpunt voor Inter tegen Genoa, weer eens zien aan de fans in Giuseppe Meazza.

De voorsprong van Inter bleef maar kort staan. Drie minuten na de 1-0 onderschepte Karamoh een slechte pass van Marcelo Brozovic en schoot hij verwoestend raak. De voormalig Inter-speler weigerde om te juichen en dat werd gewaardeerd door de Inter-fans. Zij konden het wat minder waarderen dat Gervinho op aangeven van Karamoh voor de verrassende 1-2 ruststand zorgde.

© Football Italia

Lukaku
Kort in de tweede helft herstelde Romelu Lukaku het evenwicht in de score. Zijn doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van aangever Candreva, maar na een lange VAR-onderbreking mocht Lukaku toch zijn zesde goal van dit seizoen vieren. Inter wilde hierna doordrukken. Stefan de Vrij, die rust kreeg van Conte, kwam als invaller in de ploeg voor Diego Godín.

Vlak voor tijd kreeg De Vrij uit een hoekschop een goede kans op de winnende treffer. De verdediger kopte echter naast en dus blijft de handsbal van Matthijs de Ligt bij Lecce zonder al te veel vervelende gevolgen voor Juventus. De regerend landskampioen behoudt zijn koppositie in de Serie A, met een voorsprong van een punt op Inter. Atalanta Bergamo kan zondag inlopen. 

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.