Oude bekende Salcido enige wijziging in basisteam Mexico

Reacties

Mexico heeft slechts één wijzing doorgevoerd in het basiselftal voor de wedstrijd in de achtste finale tegen Nederland om 18.00 uur. Carlos Salcido maakt als verdedigende middenvelder zijn entree.

Oude bekende Salcido enige wijziging in basisteam Mexico

Salcido is de vervanger van de geschorste José Vazquez. 'Hij is de enige wijziging in mijn elftal', verklapte coach Miguel Herrera zaterdag alvast. De 34-jarige routinier speelde tussen 2006 en 2010 voor PSV en is daardoor bekend met het Nederlandse voetbal, waardoor hij de voorkeur geniet boven Carlos Peña. In zijn tijd bij PSV was Salcido overigens nog verdediger.

Naast Salcido spelen er nog twee voetballers mee bij Mexico die een verleden hebben in de Eredivisie: Héctor Moreno en Francisco Rodríguez. Zij vormen samen met Rafael Márquez (ex-FC Barcelona) het hart van de defensie. Moreno speelde tussen 2008 en 2011 bij AZ, waar hij werkte met Oranje-bondscoach Louis van Gaal. In dezelfde periode was Rodríguez, ook bekend als Maza, actief bij PSV.

Net als Oranje treedt Mexico aan in een 5-3-2 formatie. Van het basiselftal van Mexico zijn slechts vijf spelers actief op de Europese velden: Guillermo Ochoa (AC Ajaccio), Moreno (Espanyol), Héctor Herrera (FC Porto), Andrés Guardado (Bayer Leverkusen) en Giovani dos Santos (Villarreal).

De elf namen van Mexico: Ochoa; Aguilar, Rodríguez, Márquez, Moreno, Layún; Herrera, Salcido, Guardado; Dos Santos, Peralta.         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.