Oude bekende Bacuna staat voor broedertwist met nieuwe Engelse club

Reacties

De clubloze Leandro Bacuna (31) heeft een contract tot aan het einde van het seizoen getekend bij Watford. Na een halfjaar clubloos te zijn geweest gaat de middenvelder in het Championship nu op jacht naar promotie naar het hoogste niveau. Leuk detail: hij gaat in dezelfde competitie spelen als zijn broertje Juninho.

Oude bekende Bacuna staat voor broedertwist met nieuwe Engelse club

In Nederland zal menig voetballiefhebber de middenvelder nog kennen van zijn tijd bij FC Groningen. Na een goede periode in het Hoge Noorden verkaste Bacuna in 2013 naar Aston Villa. Daar was hij drie seizoenen een vaste waarde in de Premier League en kwam hij - inclusief een halfjaar bij Cardiff City - tot 96 wedstrijden op het hoogste Engelse niveau. Na de degradatie in 2016 bleef hij de club uit Birmingham nog één seizoen trouw. 

Sindsdien komt Bacuna vooral uit in het Championship. Anderhalf jaar was hij een vaste waarde bij Reading. Drieënhalf jaar speelde hij voor Cardiff City. Ook met die club degradeerde Bacuna kort na zijn entree alweer naar het tweede niveau, waardoor hij in het Championship een respectabel aantal van 188 wedstrijden speelde.

Sinds afgelopen zomer was de 41-voudig international van Curaçao transfervrij. Aanvankelijk vond hij geen club, maar het Londense Watford heeft de rechtspoot nu gestrikt. Op Vicarage Road staat men op een plaats die rechtgeeft op play-offs voor promotie naar de Premier League en denkt men met Bacuna een goede toegevoegde waarde te hebben.

In het Championship komt Bacuna zijn jongere broer Juninho weer tegen. De 25-jarige middenvelder komt op dit moment uit voor Birmingham City. De eerstvolgende broedertwist staat gepland op 14 maart. Dan ontvangt Leandro zijn jongere broer in zijn nieuwe thuishaven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Watford
Meer over Watford
Meer Championship
Meer over Championship
Meer L. Bacuna
Meer over L. Bacuna
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.