Oud-bestuursleden houden Cambuur in leven

Cambuur Leeuwarden kan in ieder geval nog tot de winterstop door, zo meldt interim-voorzitter Harjan van Dam. De Friese club stevende razendsnel af op een faillissement maar werd vlak voor de deadline van 10.00 uur gered door enkele financiers. Voetbal International achterhaalde de identiteit van de geldschieters.

Oud-bestuursleden houden Cambuur in leven

Vier financiers beloofden in de nacht van woensdag op donderdag de benodigde 350.000 euro op tafel te leggen. Het gaat om voormalig voorzitter Wim Sleijfer, oud vice-voorzitter Jan Riedstra, ex-bestuurslid technische zaken Dirk Hoekstra en sponsor Klaas Buwalda.

Cambuur kan dankzij de toegezegde gift de lonen van de spelers en medewerkers betalen en andere uitstaande rekeningen voldoen. De noodlijdende club moet snel met een structurele oplossing komen om in januari niet opnieuw in ernstige problemen te komen. Eerder klopte Cambuur aan bij de Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en Accolade Vastgoed, maar had daarbij geen succes.

De selectie van Cambuur heeft gewacht tot er goed nieuws was voordat de spelers zouden gaan trainen. Was de redding er niet gekomen, dan had coach Roy Wesseling zijn spelers niet in actie laten komen.

Bekijk hier al onze video's