Oud-Ajacied Wouters hoopt weer op 'enerverende middag'

Wedstrijden tegen Ajax zijn voor iedereen bij FC Utrecht speciaal, maar voor de trainer in het bijzonder. Jan Wouters was in het verleden in Amsterdam actief als trainer én als speler.

Oud-Ajacied Wouters hoopt weer op 'enerverende middag'

Zondagmiddag om 12.30 uur trappen beide elftallen af in De Arena. Wouters mist, tegen de club waar hij ruim vijf seizoenen speelde en bijna anderhalf jaar hoofdtrainer was, Dave Bulthuis en Yoshiaki Takagi (foto) door schorsingen. Kenny Teijsse, Edouard Duplan, Adam Sarota en sinds deze week ook Willem Janssen zijn geblesseerd.

Laatstgenoemde is zeker een halfjaar niet inzetbaar door een kruisbandblessure. 'De selectie is stappen aan het maken in het voetbal wat wij willen spelen. Dan is het des te vervelender dat Willem door een vervelende blessure wegvalt. Voor ons een groot gemis, maar voor Willem natuurlijk zeer vervelend', aldus Wouters.

De trainer weet dat zijn ploeg het de laatste jaren goed doet tegen zijn voormalig werkgever. Van de laatste drie ontmoetingen in Amsterdam won FC Utrecht er twee en speelde het één keer gelijk. 'We hebben vorig jaar in de uitwedstrijden gezien hoe belangrijk het is om het spel te bepalen. Dan kunnen we voor gevaar zorgen', licht hij alvast een tipje van de sluier op.

Wouters zag Ajax het goed doen tegen AC Milan, dinsdag in de Champions League. 'Zij weten als ploeg altijd oplossingen te vinden. Ook als het elftal onder druk komt, zoals dinsdag.' Maar, zo voorspelt Wouters: 'Als wij tot goed voetbal kunnen komen, kan het weer een enerverende middag worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen