Oud-Ajacied Oliseh aan de slag als bondscoach Nigeria

Reacties

Sunday Oliseh krijgt de leiding over het nationale team van Nigeria. Dat maakte de Nigeriaanse voetbalbond zojuist bekend.

Oud-Ajacied Oliseh aan de slag als bondscoach Nigeria

De oud-Ajacied moet zich met de Super Eagles gaan kwalificeren voor het toernooi om de Afrika Cup van 2017. De eerstvolgende horde richting die eindronde is op 4 september, de kwalificatiewedstrijd in en tegen Tanzania.

De veertigjarige trainer begint aan zijn eerste dienstverband als bondscoach. Hij volgt Stephen Keshi op, die begin deze maand voor de derde keer in een jaar tijd vertrok als bondscoach. Eerder kwam de oud-verdediger nog twee keer toe terug op dat besluit.

Met Oliseh kiest de Nigeriaanse bond opnieuw voor een oud-international. Oliseh deed als oefenmeester echter alleen ervaring op in de lagere divisies van België. Zijn eerste trainersklus was bij Verviétois (2008/09). Dit voorjaar nog kreeg de Nigeriaan tijdelijk de leiding over Visé.

De voormalige middenvelder met het kiezelharde schot maakte in Europa naam als speler van Ajax, Juventus en Borussia Dortmund. De nieuwe keuzeheer speelde tussen 1997 en 1999 54 competitieduels voor de Amsterdammers, waarmee hij in 1998 kampioen van Nederland werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.