Ota verlaat Vitesse en maakt weg vrij voor Büttner

Reacties

Kosuke Ota keert per direct terug bij FC Tokyo. De 29-jarige Japanner verruilde die club in januari 2016 voor Vitesse, maar keert na een jaar weer terug in zijn vaderland.

Ota verlaat Vitesse en maakt weg vrij voor Büttner

Ota reisde maandag niet met de eerste selectie af naar het Spaanse Orihuela Costa, waar Vitesse deze winter een trainingskamp belegt. De Japanner, die sinds zijn komst nauwelijks heeft kunnen overtuigen, mocht uitkijken naar een nieuwe club. Die club heeft Ota, die tot 2020 onder contract stond in Arnhem, nu gevonden.

'Kosuke is een fantastische jongen maar het is ook geen geheim dat hij het lastig had qua aanpassingen en in de communicatie. Mede op basis van zijn eigen wens hebben we meegewerkt aan een lucratieve deal met zijn vorige club', verklaart technisch directeur Mo Allach de transfer op de clubsite.

Vitesse lijkt de vacature linksachter snel in te kunnen vullen. Büttner is dicht bij een terugkeer. De 27-jarige verdediger is transfervrij nadat zijn contract bij Dinamo Moskou vorige maand werd ontbonden. Büttner kan in Arnhem een verbintenis tot medio 2019 tekenen.

Bekijk hier het overzicht van alle wintertransfers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.