Oss zegeviert in door stakingen ontsierde Brabantse derby

FC Oss is uit tegen FC Den Bosch als winnaar van het veld gestapt: 0-1. De burenstrijd werd tot twee keer toe gestaakt wegens ongeregeldheden op de tribune.

Al voor de wedstrijd was het onrustig in Den Bosch. De mobiele eenheid was nodig om de fans van Oss terug in hun vak te krijgen. In de tweede helft liep het opnieuw uit de hand. De wedstrijd moest worden stilgelegd toen een supporter over het hek klom en zijn achterwerk toonde. Vlak voor tijd moest er opnieuw gestaakt worden, toen enkele fans van Den Bosch het uitvak bestormden.

Nadat de rust was wedergekeerd, kon het duel toch uitgespeeld worden. Tussen de ongeregeldheden op de tribune door snelde Oss naar de zege in de Brabantse derby. Een goed uitgevoerde counter in de 41ste minuut bleek daarvoor voldoende. Jonathan Opoku (foto) rondde af, nadat hij was weggestuurd door Istvan Bakx. In de slotfase ontving Oss-verdediger Jeffrey Ket nog een rode kaart, maar dat bracht de zege van zijn ploeg niet meer in gevaar. Door de overwinning stijgt Oss naar de zesde plaats op de ranglijst, Den Bosch staat twaalfde.