Osasuna verrast Alavés op eigen veld

Alavés leed een gevoelige nederlaag. Op eigen veld was degradatiekandidaat Osasuna te sterk. Valencia maakte de status van titelkandidaat waar. Real Betis Sevilla ondervond dat aan den lijve.

Met de tweede uitzege op rij heeft Valencia de titelkansen nieuw leven ingeblazen. De ploeg van Rafael Benitez zat na ruim een kwartier op rozen. Salva Ballesta, die een half uur voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, en Ilie hadden voor Valencia gescoord. Voor Real Betis Sevilla leek de wedstrijd na 41 minuten helemaal gedaan. Luis Fernández kreeg zijn tweede gele kaart. Capi verlichtte op slag van rust de zorgen voor Betis. Maar Baraja maakte tien minuten voor tijd een einde aan de onzekerheid: 3-1.

Alavés verslikte zich in degradatiekandidaat Osasuna. De 2-0 thuisnederlaag kreeg in de tweede helft gestalte. César Palacios en Francisco Jusué scoorden voor Osasuna, dat op basis van het solide optreden de overwinning verdiende.

Málaga boekte een regelmatige overwinning op Espanyol (2-0). Duda opende na een half uur de score, maar het openingsdoelpunt kon de gasten niet inspireren. De zege van Málaga, dat zonder de geschorste Kiki Musampa speelde, kwam niet in gevaar. In de slotfase besliste Dario Silva de wedstrijd vanaf de strafschopstip.

Tenerife verraste met een 2-1 overwinning op Athletic de Bilbao. De laaggeklasseerde eilandbewoners wonnen in Baskenland dankzij doelpunten van Esteban Fuertes en Bruno Marioni. De tegentreffer van Julen Lopez kwam voor Athletic de Bilbao te laat. Real Mallorca zakt weer weg. Door de 2-1 nederlaag tegen Real Valladolid nemen de degradatiezorgen toe.