Ortiz: 'Zonder blessures misschien bij andere club gespeeld'

Reacties

Celso Ortiz wil de mindere periodes achter zich laten en met AZ Europees voetbal veiligstellen. De Paraguyaan speelt sinds 2009 bij de club uit Alkmaar, maar brak pas dit seizoen echt door.

Ortiz: 'Zonder blessures misschien bij andere club gespeeld'

Na zijn armblessure keerde Ortiz in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-4) direct terug in de basis. Acht duels miste hij vanwege de kwetsuur, maar nu wil Ortiz het seizoen goed afsluiten. 'Iedereen wil Europees spelen, maar we moeten er wel meer voor doen. We gaan er met z’n allen voor om die play-offs te winnen. Daar moeten we keihard voor vechten, met het hart spelen', zegt Ortiz op de clubwebsite.

De 26-jarige Ortiz speelde ruim honderd officiële wedstrijden in het shirt van AZ, maar dat hadden er volgens de controlerende middenvelder veel meer moeten zijn. 'Misschien was ik dan ook al getransfereerd. Ik ben zes jaar bij deze club, dat is tegenwoordig erg lang. Maar je hoort mij niet klagen', aldus de Paraguyaanse spelmaker. 'Ik ben gelukkig zoals het is. AZ is een mooie club. Maar feit is dat ik zonder blessures misschien wel eens ergens anders was gaan kijken en een grotere carrière had gehad.'

Ortiz heeft nog een contract tot medio 2017 en geniet onder leiding van trainer John van den Brom veel vertrouwen. Als de middenvelder fit is, speelt hij. Daardoor staat de teller dit seizoen op 21 Eredivisiewedstrijden. Maar niet iedere trainer zag het in hem zitten, onder wie Gertjan Verbeek. 'Een aparte man. Maar zijn opvolger Dick Advocaat was wel fan van me en ook Van den Brom stelt mij op.'

AZ staat momenteel vijfde met vijftig punten uit dertig wedstrijden. Zaterdagavond neemt de formatie uit Alkmaar het op tegen ADO Den Haag, de huidige nummer twaalf van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.