'Orsic maakt eindelijk overstap naar topcompetitie'

Reacties

Mislav Orsic lijkt onderweg naar Southampton. De Kroaat blonk nog uit op het WK in Qatar, en dat heeft hem dan eindelijk de transfer naar een topcompetitie opgeleverd, als de berichtgeving over een akkoord tussen zijn club Dinamo Zagreb en Southampton tenminste kloppen.

'Orsic maakt eindelijk overstap naar topcompetitie'
© Pro Shots

Het nieuws is afkomstig van The Athletic. De Premier League-deelnemer zou een bod van zo'n zeven miljoen euro plus bonussen naar Kroatië hebben gestuurd, en dat is door de clubleiding van Dinamo goedgekeurd. Daarmee verzilvert Orsic zijn glansrol op het WK: hij benutte een strafschop tegen Brazilië en was in de troostfinale verantwoordelijk voor de winnende goal tegen Marokko.

Veel voetbalkenners hadden een transfer als deze al veel eerder verwacht. Orsic speelde nog nooit in een topcompetitie, had een periode in Aziatische dienst maar keerde 4,5 jaar geleden terug naar zijn geboortestad. Bij Dinamo blinkt de linksbuiten al tijden uit, zowel in de eigen competitie als op het Europese podium.

Nu wacht hem dus op dertigjarige leeftijd de grote stap, en wel naar Southampton. Dat is een club in nood: na een decennium staat hun toekomst in de Premier League dit seizoen onder serieuze druk. De ploeg van Nathan Jones heeft de rode lantaarn in handen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.