Oranje-legioen zwaait Seedorf na negen jaar alsnog uit

Reacties

Voorafgaand aan de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Italië op 28 maart neemt Clarence Seedorf afscheid van de Oranje-supporters. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt.

Oranje-legioen zwaait Seedorf na negen jaar alsnog uit

In De Arena krijgt de oud-spelmaker uit handen van bondsvoorzitter Michael van Praag bovendien de traditionele zilveren schaal, met daarin gegraveerd al zijn gespeelde interlands. Seedorf kwam 87 keer in actie voor Oranje.

De voormalige Ajacied debuteerde op 14 december 1994 op achttienjarige leeftijd voor het Nederlands elftal. In maart 2008 speelde een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden zijn laatste interland. In de tussenliggende periode was Seedorf bij vier verschillende eindtoernooien in actie gekomen voor de nationale trots.

De oefenwedstrijd tegen Italië, waar de inmiddels veertigjarige Seedorf als oud-speler van Sampdoria, Internazionale en AC Milan een verleden heeft, volgt drie dagen na de WK-kwalificatiewedstrijd van de ploeg van bondscoach Danny Blind tegen Bulgarije. Blind maakte vrijdag zijn selectie voor de komende interlandperiode bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.