Oranje verbreekt records met de tiende triomf op Hongarije

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond weer enkele fraaie records gebroken door Hongarije in De Arena met 8-1 te verslaan. Bovendien hield Oranje een twaalf jaar lopende ongeslagen reeks in WK-kwalificatieverband in stand door voor de tiende keer in de historie van Hongarije te winnen.

Oranje verbreekt records met de tiende triomf op Hongarije

De grootste overwinning ooit op Hongarije (in 1994 werd het al eens 7-1) was de negende opeenvolgende in eigen huis, waarmee het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal een acht jaar oud record uit de boeken schoot. Tussen 25 april 2001 en 7 september 2005 won Nederland achter keer op een rij een thuiswedstrijd. Een 0-0 gelijkspel tegen Macedonië op 12 oktober 2005 maakte destijds een einde aan die reeks.

Die puntendeling speelt echter wel een positieve rol in de ongeslagen thuisreeks van achttien wedstrijden. Sinds de 2-0 nederlaag tegen Portugal op weg naar het WK 2002 verloor Oranje geen wedstrijd meer. Tussen 1964 en 1984 zette het Nederlands elftal voor het eerst zo'n serie neer. Hongarije was destijds spelbreker door op 17 oktober '84 met 2-1 te winnen in De Kuip.

Omdat Hongarije vrijdagavond wél meewerkte aan Nederlands succes, heeft Oranje als eerste Europese landenploeg 75 overwinningen in WK-kwalificatieverband achter zijn naam. De ongeslagen reeks van 31 WK-kwalificatieduels sinds de pijnlijke 1-0 nederlaag tegen Ierland op 1 september 2001 is nog geen record. Spanje (51 duels) heeft een langer lopende serie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen