Oranje stuit ook in groepsfase EK op Frankrijk

Reacties

Oranje is zaterdagavond bij de loting van het EK gekoppeld aan Frankrijk en Oostenrijk. De vierde tegenstander wordt een van de play-offwinnaars: Wales, Finland, Polen of Estland.

Oranje stuit ook in groepsfase EK op Frankrijk
© Pro Shots

Tijdens de recente EK-kwalificatie eindigde Oranje onder Frankrijk. Les Bleus wonnen in eigen huis met 4-0 en in Amsterdam met 1-2 van Nederland. Kylian Mbappé maakte in zijn interlandloopbaan al zes goals tegen Nederland, waaronder vier in de recente voorronde.

Oostenrijk was ook tijdens EURO 2020 een tegenstander van Nederland. Destijds werd het 2-0 voor Oranje. De bondscoach van de Oostenrijkers is Ralf Rangnick, die de Red Bull-speelstijl heeft geïmplenteerd in het team. Het Alpenland finishte in de voorronde als tweede onder België.

De derde opponent van Oranje wordt pas eind maart bekend. De halve finales in het traject dat voor Nederland interessant is zijn Wales - Finland en Polen - Estland.

Nederland begint het EK op 16 juni met een duel met de play-offwinnaar in Hamburg. Daarna volgt de clash met Frankrijk op 21 juni in Leipzig. De groepsfase wordt afgesloten met de wedstrijd tegen Oostenrijk. Deze is op 25 juni in Berlijn.

Zowel de groepswinnaar als de nummer twee plaatst zich voor de laatste zestien. Ook de vier beste nummers drie mogen naar de knock-outfase.

Sneijder mocht meeloten
De loting vond plaats in Hamburg, de stad waar Nederland in 1988 zijn misschien wel meest memorabele EK-zege boekte door West-Duitsland met 2-1 te verslaan in de halve finale. Liefst tien oud-profs verrichtten de loting, onder wie Wesley Sneijder.

De zeventiende editie van het EK begint op vrijdag 14 juni en eindigt exact een maand later. Tijdens de vorige Europese eindronde strandde Oranje in de achtste finale tegen Tsjechië, nadat er in een groep met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië louter zeges werden geboekt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Prestaties Oranje op EK:

Jaar Prestatie
1976 Derde
1980 Groepsfase
1988 Winnaar
1992 Halve finale
1996 Kwartfinale
2000 Halve finale
2004 Halve finale
2008 Kwartfinale
2012 Groepsfase
2020 Achtste finale
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.