Oranje speelt uitzwaaiwedstrijd EK-ganger Ierland

Reacties

Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 27 mei een oefenwedstrijd tegen Ierland, dat het duel gebruikt als laatste test op weg naar het EK.

Oranje speelt uitzwaaiwedstrijd EK-ganger Ierland

Op 27 mei is het Aviva Stadion in Dublin het toneel voor de laatste thuiswedstrijd van Ierland op weg naar het EK in Frankrijk. De Ierse aanhang krijgt tegen Nederland de kans hun ploeg uit te zwaaien.

Ierland begint het EK in Frankrijk op 13 juni tegen Zweden. België en Italië zijn de andere twee tegenstanders in de groepsfase voor de ploeg van bondscoach Martin O'Neill.

De wedstrijd in Dublin biedt Oranje-bondscoach Danny Blind de gelegenheid zijn ploeg voor te bereiden op de kwalificatiereeks voor het WK in 2018.

Voor Nederland is het ook een symbolische terugkeer aangezien het Aviva Stadion is gebouwd op de grond van het vroegere Lansdowne Road Stadium. Daar verloor Oranje in september 2001 met 1-0 van Ierland, waardoor het WK in Japan en Zuid-Korea werd misgelopen. Daarna was Nederland steeds aanwezig op de volgende eindtoernooien. Door de mislukte kwalificatie voor het EK in 2016 komt een einde aan die reeks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.