Oranje: Sneijder niet, Schaars, Verhaegh en Wijnaldum wel

Louis van Gaal heeft Wesley Sneijder definitief niet opgeroepen voor de oefeninterland van Oranje in en tegen Portugal. De voormalige aanvoerder ontbrak ook al in de voorselectie voor het duel van woensdag. Paul Verhaegh kan woensdag debuteren, terwijl ook het selecteren van Stijn Schaars en Georginio Wijnaldum opvallend is.

Oranje: Sneijder niet, Schaars, Verhaegh en Wijnaldum wel

Sneijder liet onlangs nog zijn onvrede blijken over het feit dat Van Gaal hem niet op de hoogte heeft gebracht van zijn verwijdering uit de selectie. Volgens de keuzeheer van Oranje moet Sneijder eerst fit worden en dan zijn goede vorm hervinden, alvorens hij in aanmerking komt voor Oranje.

Schaars en Wijnaldum ontbraken in de 26-koppige voorselectie, maar kregen toch een uitnodiging van Van Gaal. Beiden maakten de voorbije weken een goede indruk bij PSV.

Andere opvallende afwezigen in de 26-koppige (voor)selectie van Van Gaal waren al Maarten Stekelenburg (Fulham) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain). Ook John Heitinga (Everton), die nog wel de trip naar Azië meemaakte in juni, ontbreekt nu in het keurkorps.

Ricardo van Rhijn (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Adam Maher (PSV), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City), Siem de Jong (Ajax) en Tonny Vilhena (Feyenoord) overleefden de laatste schifting eveneens niet. Opvallend is dat Ajax-reservedoelman Jasper Cillessen, evenals eerste keeper Kenneth Vermeer, ook is opgeroepen.

Overigens is Feyenoord, ondanks het afvallen van Vilhena en Clasie, nog wel hofleverancier met vijf internationals. Ajax volgt met drie afgevaardigden. PSV levert door de verrassend opgeroepen Wijnaldum en Schaars ook nog twee man.

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City).Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa).Middenveld: Marco van Ginkel (Chelsea), Jonathan De Guzman (Swansea City), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Stijn Schaars (PSV), Georginio Wijnaldum (PSV).Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen