Oranje Quiz: Nederlands elftal is duiventil tijdens crisisjaren

Reacties

Nu de KNVB Ronald Koeman als nieuwe bondscoach heeft gepresenteerd, moet er een einde komen aan de crisis waarin het Nederlands elftal zich momenteel bevindt. Dat Oranje enkele magere jaren achter de rug heeft, blijkt ook uit het enorme verloop in de selectie. Een quiz over de internationals van de laatste jaren.

Oranje Quiz: Nederlands elftal is duiventil tijdens crisisjaren

Het verhaal is inmiddels bekend. Sinds Guus Hiddink na het zo verrassend goed verlopen WK 2014 het stokje overnam van Louis van Gaal versleet de KNVB drie bondscoaches in ruim drie jaar tijd en liep Oranje twee grote toernooien mis: het EK 2016 en het WK 2018. In die periode was niet alleen het verloop in de technische staf groot, de kleedkamer van het Nederlands elftal had veel weg van een duiventil. Spelers vlogen af en aan met als resultaat dat sinds september 2014 liefst 62 verschillende spelers zich international mochten noemen.

Wie van hen erbij is nu Oranje de weg omhoog moet inslaan, zal in maart blijken als de eerste selectie van de nieuwe bondscoach bekend wordt. Hij heeft in ieder geval genoeg te kiezen, afgaande op de ellenlange lijst met internationals die onder Hiddink, Danny Blind en Dick Advocaat in actie kwamen. Wij zijn benieuwd of jullie, als bezoekers van VI.nl toch ook een beetje bondscoach, al die namen nog herinneren. We helpen jullie alvast op weg door de periode, positie(s) en aantal interlands, speelminuten en goals weg te geven. Veel plezier!

Uitleg bij posities. Per speler geven we de positie(s) weer waarop hij in de betreffende periode in het Nederlands elftal in actie kwam. GK = keeper, RB = rechtsback, CB = centrale verdediger, LB = linksback, DM = verdedigende middenvelder, CM = centrale middenvelder, AM = aanvallende middenvelder, RW = rechtsbuiten, LW= linksbuiten, SS = schaduwspits, CF = centrumspits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.