Oranje-opponent zorgt voor snelste interlandgoal ooit: Podolski is record kwijt

Reacties

Oostenrijk heeft zaterdag een oefenwedstrijd gewonnen. De EK-tegenstander van het Nederlands elftal won van Slowakije: 0-2. Het openingsdoelpunt is er eentje die de geschiedenisboeken ingaat.

Oranje-opponent zorgt voor snelste interlandgoal ooit: Podolski is record kwijt
© Pro Shots

Oostenrijk oefent in de huidige interlandperiode tegen Slowakije en Turkije, dat volgende week de tegenstander is. De ploeg van Ralf Rangnick had zich tegen Slowakije geen betere start kunnen wensen, want Christoph Baumgartner vond al na zes (!) seconden spelen het net. Het is het snelste doelpunt ooit in een internationale wedstrijd.

Het record was in handen van Lukas Podolski, die in 2013 na zeven seconde scoorde namens Duitsland. Opmerkelijk was dat in die wedstrijd de tegenstander de aftrap nam. Baumgartner scoorde wel vanuit Oostenrijks balbezit na een lange dribbel. In de slotfase bepaalde Andreas Weimann de eindstand op 0-2.

Oostenrijk heeft nu drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op de tweede oefenwedstrijd. Aanstaande dinsdag is Turkije om 20.45 uur de tegenstander. Op het EK is Oranje één van de opponenten van Oostenrijk. Beide landen treffen elkaar in de laatste groepswedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.