Oranje Onder-17 start EK met gelijkspel: 'Vergaten te scoren'

Reacties

Ondanks een groot aantal kansen heeft Oranje Onder-17 zijn eerste groepsduel op het EK in Bulgarije gelijkgespeeld. De leeftijdsgenoten van Ierland hielden de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg op 0-0.

Oranje Onder-17 start EK met gelijkspel: 'Vergaten te scoren'

Tachig minuten lang domineerde Oranje Onder-17, maar ondanks veel mogelijkheden leverde dat geen doelpunten op. In de slotfase kreeg Nederland nog bijna de deksel op de neus, want een kopbal van Trevor Clarke belandde via de lat op de doellijn en een inzet van Connor Ronan kwam niet veel later op de binnenkant van de paal.

'Zonder dat we top waren, hebben wij veel kansen gecreëerd', reageerde Stekelenburg na de wedstrijd op de KNVB-website. 'We vergaten alleen de 1-0 te maken. Uiteindelijk mogen we nog de handen dichtknijpen dat Ierland er niet alsnog met de overwinning vandoor is gegaan. Het is nu zaak om niet te negatief te worden. We moeten deze wedstrijd goed analyseren en zondag tegen Engeland een nieuwe start maken.'

Zaterdag is Engeland dus de volgende tegenstander op het EK, terwijl drie dagen later tegen Italië wordt gespeeld. Donderdagavond vanaf 19.00 uur spelen zij hun eerste wedstrijd in Bulgarije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.