'Oranje moet niet denken dat ze even drie punten pakken'

Reacties

Australië, de tegenstander van Oranje in de volgende groepswedstrijd, is het WK in Brazilië onnodig zwak begonnen met een 3-1 nederlaag tegen Chili. Ondanks de valse start waarschuwt bondscoach Ange Postecoglou het Nederlands elftal.

'Oranje moet niet denken dat ze even drie punten pakken'

'Nederland moet niet denken dat ze even drie punten bij ons kunnen halen', aldus Postecoglou, die een duidelijk reden had voor de nederlaag. 'We toonden te veel respect voor Chili. Voor de meeste spelers was dit de eerste wedstrijd op een WK en dat was ook terug te zien. Zeker in de openingsfase.'

'Wij begonnen te gespannen aan de wedstrijd. Toch denk ik dat we te weinig hebben gekregen en zeker een gelijkspel verdienden', aldus de Griekse oefenmeester. In navolging van Postecoglou liet ook Mile Jedinak weten dat er meer in had gezeten. 'Dit is een enorme teleurstelling voor ons', aldus de aanvoerder van Australië.

'We hadden het betere van het spel, domineerden, hebben goede kansen gecreëerd, maar het was helaas niet voldoende', laat Jedinak weten. De ervaren Tim Cahill schaart zich achter die woorden, maar kijkt liever vooruit naar het duel met Oranje. 'We verwachten veel van die wedstrijd', zegt Cahill. 'Wij hebben agressie getoond en hebben veel vertrouwen in ons spel.'

Op woensdag neemt Australië het op tegen Nederland, dat met 5-1 te sterk was voor regerend wereldkampioen Spanje. Voor de ploeg van bondscoach Postecoglou is een goed resultaat noodzakelijk om uitzicht te houden op een plaats in de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.