Oranje kan borst natmaken: Oostenrijk is klaar voor EK na 'perfect optreden'

Reacties

Ondanks het ontbreken van sterspeler David Alaba en centrumspits Sasa Kalajdzic werkt Oostenrijk vol vertrouwen toe naar het EK van komende zomer. Bondscoach Ralf Rangnick sprak na de klinkende zege op Turkije (6-1) van een perfect optreden, maar kijkt niet uit naar het samenstellen van zijn selectie.

Oranje kan borst natmaken: Oostenrijk is klaar voor EK na 'perfect optreden'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
6 - 1
Turkije
Turkije

Oostenrijk is net als drie jaar geleden, toen Oranje in de Johan Cruijff Arena met 2-0 te sterk was, de tegenstander van Nederland op het komende EK. Dat het Alpenland een ploeg heeft om rekening mee te houden, bleek dinsdagavond maar weer eens. De 6-1 zege op Turkije was de vijfde overwinning op rij, nadat Duitsland in november ook al met 2-0 onderuit was gegaan in Wenen.

Na de grootste overwinning in vijf jaar (6-0 tegen Letland in 2019) was Rangnick uiteraard zeer te spreken over het optreden van zijn team. 'De tweede 45 minuten waren simpelweg perfect. Beter dan dat kan je niet spelen. Als we zo goed aan de bal zijn, is het niet makkelijk om tegen ons te spelen. Het was een extreem sterke teamprestatie, ook qua intensiteit', reageerde Rangnick.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De fans van Oostenrijk dromen al van een succesvol EK in Duitsland, maar Rangnick kijkt om één reden niet bepaald uit naar komende zomer. Hij zal immers keuzes moeten gaan maken: welke 23 spelers selecteert hij? 'Sommige spelers hebben de aandacht op zich gevestigd. Dit wordt geen makkelijke taak. Maar ik denk er liever niet te veel over na', aldus de voormalig coach van Manchester United.

Olympische gedachte
Uitblinkers Christoph Baumgartner, tegen Slowakije al na zes seconden trefzeker, en Michael Gregoritsch, goed voor een hattrick tegen Turkije, lijken zekerheidjes in de selectie van Oostenrijk. Dat gaat in een poule met Frankrijk, Nederland en Polen niet voor spek en bonen naar het EK, zoveel is duidelijk. 'We hebben ons niet gekwalificeerd met de olympische gedachte dat meedoen alleen genoeg is.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Polen
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Nederland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.