Oranje hyperaanvallend tegen Marokko, debuut Aké

Reacties

Nathan Aké en Matthijs de Ligt hebben woensdag een basisplaats bij Oranje, dat het in vriendschappelijk verband opneemt tegen Marokko. Voorin krijgt Vincent Janssen de voorkeur boven Bas Dost.

Oranje hyperaanvallend tegen Marokko, debuut Aké

Aké vormt een verdediging met De Ligt, Wesley Hoedt en Joël Veltman. Jeroen Zoet staat onder de lat en draagt de aanvoerdersbond. In de middenlinie starten de Feyenoorders Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Wesley Sneijder, die zijn 129ste cap kan verzamelen, start op de bank. Quincy Promes lijkt als aanvallende middenvelder te starten, geflankeerd door Steven Berghuis en Memphis Depay. Janssen begint als diepe spits.

Voor Aké betekent het zijn debuut in het Nederlands elftal. Onlangs werd de Chelsea-verdediger nog benaderd door Marc Wilmots met de vraag of hij het ziet zitten om uit te komen in de Ivoriaanse nationale ploeg. Via zijn vader komt Aké in aanmerking voor het West-Afrikaanse land. Omdat het duel met Marokko een oefeninterland betreft, kan de verdediger ook na woensdagavond in theorie nog uitkomen voor Ivoorkust.

De aftrap in het Grand Stade d'Agadir is om 19.30 uur. Oranje verloor zijn laatste twee interlands: tegen Bulgarije (WK-kwalificatie) en Italië (oefenduel).

Opstelling Nederland: Zoet; Veltman, De Ligt, Hoedt, Aké; Vilhena, Toornstra; Berghuis, Promes, Memphis; Janssen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.