Oranje en rood getint Antwerp reageert na tumultueus Waals avondje

Reacties

Mark van Bommel, de trainer van Antwerp FC, werd zaterdag voor commentaar op de leiding in een kolkend Charleroi naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Wesli De Cremer. Zijn ploeg verloor vervolgens met 3-2 van Les Carolos, de ploeg van de overigens eveneens weggestuurde trainer Felice Mazzù.

Oranje en rood getint Antwerp reageert na tumultueus Waals avondje
© Pro Shots
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi
3 - 2
Antwerp
Antwerp

Na afloop hadden de Belgische televisiecamera's graag de reactie van Van Bommel geregistreerd, maar reglementen verbieden het een gestuurde trainer om op beeld te verschijnen. Zodoende stond assistent-trainer Andries Ulderink voor de camera van DAZN. 'Nee, dat beide trainers werden weggestuurd heb ik ook nog niet eerder meegemaakt', aldus de 54-jarige Zwollenaar.

Wat hij ervan vond? 'Op een gegeven moment wordt het hectisch. Ik weet niet wat er allemaal gebeurt, iedereen springt om de haverklap op van de bank. Dat zijn de keuzes van die mensen, iedereen is anders. Het is jammer dat er twee coaches met rood weg moeten', aldus Ulderink. In de perszaal van Mambourg, zoals de gangbare naam is voor het Stade du Pays de Charleroi, gaf Van Bommel wél zijn visie op een persconferentie.

'Mijn rode kaart was terecht. Ik liep mijn vak uit op een foute manier. Volgens de regels mag het niet, maar je kan me ook wel een beetje begrijpen, denk ik. Daarmee is alles daarover gezegd', aldus Van Bommel over zijn straf. 'Na afloop heb ik even met de arbitrage gesproken. We hebben het over die rode kaart gehad, en nog wat dingen. Geen ruzie of zo.' Sinds dit seizoen mogen trainers in België een paar minuten na de afloop, als de eerste emoties gezakt zijn, even langsgaan bij de arbitrage om uitleg te krijgen bij bepaalde beslissingen.

Met Owen Wijndal was er nog een Nederlander die reageerde. 'We waren aan een reeks van zeven wedstrijden begonnen die we absoluut allemaal wilden winnen. Dat kan dus al niet meer. De scheidsrechter heeft ons vandaag echt niet geholpen, dat is wel het minste wat je kan zeggen. Bij het eerste tegendoelpunt liep hij gewoon in de weg, waardoor de bal tegen hem aankwam en onze actie werd afgebroken. Maar goed, wij moeten het niet zo ver laten komen dat daar een doelpunt uit voortvloeit', aldus de van Ajax gehuurde linksback tegenover Het Laatste Nieuws.

Tijd om bij de pakken neer te zitten is er niet voor The Great Old. Woensdagavond volgt op de eigen Bosuil het cruciale Champions League-treffen met FC Porto. Winst is noodzakelijk om nog iets van de groepsfase te maken. Zondag wacht in de competitie, waarin de kampioen nu al acht punten achterstand telt op koploper Union Saint-Gilloise, de beladen uitbeurt bij het eveneens kwakkelende Club Brugge.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
5
Cercle Brugge
30
14
5
11
44-34
+10
47
6
Genk
30
12
11
7
51-31
+20
47
* Actueel tot en met 29 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.