Optimisme Klopp over 'onaangename' missie in Málaga

Málaga is niet de meest aansprekende tegenstander in de Champions League, maar volgens trainer Jürgen Klopp kan Borussia Dortmund niet wachten woensdag in actie te komen in La Rosaleda.

Optimisme Klopp over 'onaangename' missie in Málaga

Voor Borussia Dortmund lonkt een eerste halve finale van de Champions League sinds 1998. Op het eerste gezicht biedt de koppeling aan Málaga ruimte voor optimisme. Maar Klopp waarschuwt voor onderschatting van de Spaanse opponent.

Na het zien van alle Champions League-duels van Málaga was er voor Klopp maar één conclusie mogelijk: 'Ze staan volkomen verdiend in deze kwartfinale. Het is een zeer ervaren ploeg die de beste defensieve tactiek heeft die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het wordt dan ook een onaangename opdracht.'

Maar dat laat onverlet dat Borussia Dortmund met plezier uitkijkt naar het treffen woensdag in Málaga. 'Dit is het grootste wat we tot nu toe hebben beleefd', aldus Klopp. 'We hebben een onbedwingbare zin in deze wedstrijd. We lopen over van enthousiasme.'

De trainer van Dortmund is ook positief gestemd. 'In de Bundesliga hebben we veel goede wedstrijden gespeeld, in de Champions League alléén maar goede', aldus Klopp, die nog in onzekerheid leeft over de inzetbaarheid van Sven Bender en Jakub Blaszczykowski.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen