Opsteker De Graafschap, Sparta wint nipt van Almere

Titelfavoriet Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond in de zevende speelronde van de Jupiler League maar ternauwernood hekkensluiter Almere City FC verslagen. De Graafschap en Fortuna Sittard behaalden wel een zege.

Sparta – Almere City FC 4-3Binnen zestien minuten zat Sparta op rozen door een treffer van Steef Nieuwendaal en een benutte strafschop van Sandro Calabro. Almere City FC toonde veerkracht door via Stefano Lilipaly en Charles Dissels weer langszij te komen.

Opnieuw Calabro bracht Sparta vlak na rust aan de leiding, maar ook deze voorsprong hield geen stand. Fabian Serrarens zorgde voor de 3-3. Door een goal van Donovan Deekman trok Sparta alsnog aan het langste eind.

De nipte nederlaag is een tegenvaller voor Edwin van Ankeren en Peter van Vossen. Het tweetal nam bij Almere City FC de taken van trainer Dick de Boer over. De coach werd weggepromoveerd en is momenteel technisch directeur. Door de nederlaag is Almere City nog altijd gedeeld hekkensluiter met FC Eindhoven. Sparta heeft met een duel meer gespeeld twee punten minder dan koploper Helmond Sport.

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles 2-0Fortuna Sittard heeft een tumultueuze week met een overwinning op Go Ahead Eagles afgesloten. Afgelopen week ketste de overname van het financieel noodlijdende Fortuna af en vloog de ploeg in de beker op bezoek bij de amateurs van Hollandia ook nog eens uit het toernooi. Go Ahead, dat door VVV-Venlo uit te schakelen na strafschoppen juist wel succes boekte in het KNVB-bekertoernooi, ging ten onder door treffers van Patrick Nkoyi en Abdelaziz Khalouta. De ploegen bezetten momenteel een stek in de middenmoot met elf punten.

FC Eindhoven – De Graafschap 0-2De Graafschap heeft eindelijk de druk weer een beetje weten te verlichten. De ploeg van Pieter Huistra had in de eerste vijf duels maar vijf puntjes weten te vergaren, maar boekte in Eindhoven vrijdagavond een belangrijke overwinning. Verdediger Milan Massop opende vlak voor rust de score, waarna Jochem Jansen in de tweede helft de beslissing bracht. De Graafschap is nu middenmoter met acht punten, terwijl het teleurstellende presterende Eindhoven pas vier puntjes heeft weten te bemachtigen.

Overige uitslagenFC Den Bosch – FC Emmen 0-3FC Oss – AGOVV Apeldoorn 0-2