Helmond Sport soeverein aan kop in de Jupiler League

Helmond Sport is na vrijdag de enige club in de Jupiler League met de maximale score. Ook het vierde duel werd in winst omgezet, terwijl MVV voor het eerst averij opliep.

Helmond Sport soeverein aan kop in de Jupiler League

Helmond Sport – FC Den Bosch 2-0De thuisploeg zat al na ruim twintig minuten op rozen. Eerst was het Zarko Grabovac die de score opende, waarna het woord aan topscorer Emrullah Guvenc was. Hij maakte al zijn zesde competitiedoelpunt en zette het arme Den Bosch zo op een onoverbrugbare achterstand. Bovendien zijn de Brabanders nog steeds zonder punten.

MVV Maastricht – Telstar 0-0MVV had voorafgaand aan het duel van vanavond nog geen schade opgelopen. In het vierde optreden kwam daar verandering in. Telstar nam een puntje mee, waardoor de Limburgers lijdzaam moeten toezien hoe Helmond alleen aan kop gaat.

FC Emmen – Sparta Rotterdam 0-0Sparta werd voorafgaand aan het seizoen gezien als dé grote titelkandidaat in de Jupiler League. Na vier duels beschikt de Rotterdamse ploeg slechts over acht punten. Ook in Emmen kon de ploeg van Michel Vonk de status niet waarmaken en bleef het bij een doelpuntloze remise, waardoor het verschil met Helmond opliep naar vier punten.

Almere City FC - FC Oss 2-3Een bizar duel in Almere, waar de plaatselijke FC het aan zichzelf te danken had dat het na vier speelronden nog puntloos is. Dat terwijl het duel van vrijdag nog zo goed begon. Jason Oost was al na zeven minuten verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt.

In een kwartier ging het evenwel helemaal mis voor Almere City. Eerst kreeg Cees Toet een rode kaart in de slotminuut van het eerste bedrijf. In de periode na de onderbreking ging het van kwaad tot erger. Eerst tekende Marcel van der Sloot voor de gelijkmaker, waarna Almere tot negen man gereduceerd werd door de rode kaart voor doelman Erwin Friebel.

Met twee man meer klaarde FC Oss de klus. Marc Koot maakte de 1-2 na 59 minuten, de zoveelste mentale tik voor Almere. Cayfano Latupeirissa vergrootte de marge naar 1-3, waarna de rode kaart voor Charles Dissels de rampavond voor de thuisspelende club compleet maakte. Curieus genoeg kwam het achttal (!) nog terug tot 2-3 via Rihairo Meulens, maar daar bleef het bij. Almere City FC deelt zo de laatste stek met FC Den Bosch.

Overige uitslagenGo Ahead Eagles – SC Cambuur 1-1FC Volendam – FC Eindhoven 4-1AGOVV Apeldoorn – De Graafschap 2-1FC Dordrecht – SC Veendam 2-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's