Oppermachtig Zenit schudt Paços de Ferreira van zich af

Zenit Sint-Petersburg heeft zich met groot vertoon van macht geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Net als vorige week had Paços de Ferreira geen enkele kans. Waar het in Portugal 4-1 voor de Russen werd, was de eindstand nu 4-2.

Oppermachtig Zenit schudt Paços de Ferreira van zich af

Al snel bleek dat een stunt van de Portugezen er geen moment in zat. Na 29 minuten was het uitblinker Danny (foto) die de score opende. Met een zeer fraaie aanname verschafte hij zichzelf de ruimte om eenvoudig binnen te schieten.

Kort na rust velde de Portugees zijn landgenoten met een schitterende stift. De 2-0 bleek niet de laatste goal van de wedstrijd. Aleksandr Bukharov tilde met een rake kopbal de score naar 3-0.

Na de derde goal liet Zenit de teugels vieren en kon Manuel José het allereerste uitdoelpunt van Paços in een Europese uitwedstrijd ooit laten aantekenen. Door een strafschop van Andrei Arshavin en een goal van Carlão eindigde het in 4-2.

Zenit zal donderdag tijdens de loting horen aan wie het gekoppeld wordt in de groepsfase van de Champions League. Paços moet meedoen aan de Europa Leauge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen