Oppermachtig Fiorentina stoot door na rode kaart Lens

Fiorentina was in de return van de kwartfinale in de Europa League heer en meester tegen Dinamo Kiev, al werd dat verschil pas laat uitgedrukt in cijfers: 2-0. Na de rode kaart van Jeremain Lens sloeg de Italiaanse club toe.

Lens moest vlak voor de rust van het veld na zijn tweede gele kaart. Scheidsrechter Christian Eriksson was resoluut na een schwalbe van de Nederlandse aanvaller. Eerder in de eerste helft werd Lens al bestraft voor een wilde tackle. Fiorentina was voor die tijd al drie keer dichtbij de openingstreffer, maar pas na de rode kaart van Lens was het raak.

Drie minuten later opende Mario Gomez met enig fortuin de score, toen hij een schot van Joaquín met zijn scheenbeen het doel in werkte. De Duitse spits was in de eerste tien minuten al twee keer gevaarlijk. Bovendien zag Gomez nog een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel.

Fiorentina speelde ijzersterk, maar hield het onnodig spannend. Pas in de extra tijd maakte de ploeg van trainer Vincenzo Montella aan alle onzekerheid een einde. De bezoekers hadden namelijk aan één treffer genoeg om een verlenging uit het vuur te slepen aangezien de heenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Zover kwam het niet. Juan Vargas stond amper vijf minuten in het veld toen hij in de 94ste minuut de eindstand bepaalde op 2-0. Een puike prestatie van Fiorentina, dat in navolging van Juventus (Champions League) en Napoli (Europa League) de derde Italiaanse ploeg is die verzekerd is van de halve finale in een Europees toernooi.