Oppermachtig Celtic opnieuw kampioen van Schotland

Reacties

Celtic is zondagmiddag voor de zesde keer op rij kampioen van Schotland geworden. De ploeg van manager Brendan Rodgers won de kampioenswedstrijd op bezoek bij Heart of Midlothian met groot gemak: 0-5. Scott Sinclair maakte een hattrick.

Oppermachtig Celtic opnieuw kampioen van Schotland

Sinds aartsrivaal Glasgow Rangers in het seizoen 2010/11 voor het laatst de titel pakte met één punt meer dan Celtic, werden The Bhoys jaar na jaar met overmacht landskampioen. De eerste keer gebeurde dat nog met een straatlengte voorsprong op The Gers, die in het seizoen 2011/12 wegens financieel wanbeleid werden teruggezet naar de Third Division. De seizoenen erna konden andere clubs als Motherwell en Aberdeen de Schotse titelstrijd ook niet spannend maken.

Ook nu kunnen de fans van Celtic alweer vroeg in het seizoen feestvieren. De club van doelman Dorus de Vries, die in het kampioensduel niet bij de selectie zat, heeft met nog acht speelronden te gaan liefst 25 punten meer dan nummer twee Aberdeen en is daardoor niet meer te achterhalen. De statistieken zijn ronduit indrukwekkend: 28 zeges, twee gelijke spelen en nog geen enkele nederlaag. De doelcijfers spreken eveneens boekdelen: 80-18.

Het merendeel van die goals kwam op naam van Moussa Dembélé en Sinclair. Dembélé was tot zondag topscorer met zeventien goals en werd in de winter al in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. Sinclair kwam afgelopen zomer over van Aston Villa en is verder vooral bekend van zijn periode bij Swansea City, waar hij een transfer naar Manchester City verdiende. Daar kwam hij niet aan de bak. De 28-jarige vleugelspits scoorde zondag drie keer en staat nu op achttien treffers.

Het aandeel van De Vries in de 48ste landstitel van Celtic is met vier competitie-optredens zeer beperkt. Craig Gordon geniet de voorkeur boven de 36-jarige Nederlander. De Vries kwam ook één keer in actie in de Champions League, tegen Barcelona (7-0). In presteren in dat toernooi ligt nu de uitdaging voor Rodgers, zolang aartsrivaal Rangers en de andere Schotse clubs het gat met het oppermachtige Celtic niet kunnen dichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.