Opnieuw racistische uitingen bij oefenduel van AC Milan

Kevin Constant (26) is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van racisme. Bij het vriendschappelijke toernooi om de Trofeo TIM waaraan hij deelnam met AC Milan stormde hij van het veld, zoals zijn ploeggenoot Kevin Prince-Boateng een half jaar eerder ook al deed.

Opnieuw racistische uitingen bij oefenduel van AC Milan

In de finale van het toernooi, tegen Serie A-nieuwkomer Sassuolo, was de uit Guinee afkomstige middenvelder het na 34 minuten zat. Na het horen van racistische leuzen trapte hij de bal in de tribune en beende de catacomben in.

Opmerkelijk was wel dat Constant de enige leek die de aan zijn adres gerichte teksten had waargenomen. De rest van het team van AC Milan bleef op het veld staan, er werd een wisselspeler ingebracht en de dienstdoende scheidsrechter liet een oproep te stoppen met de racistische teksten omroepen. Uiteindelijk won Sassuolo met 2-1 in het toernooi waaraan ook Juventus deelnam en de wedstrijden maar 45 minuten duurden.

Tijdens de winterstop, afgelopen januari, werd AC Milan ook al slachtoffer van racisme. Toen zorgde een vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Pro Patria voor wereldwijde ophef. Destijds was het de Ghanees Boateng die de grens trok. Toen volgden zijn ploeggenoten hem wel in het staken van de wedstrijd, waar dat nu niet het geval was.

In de nasleep van dat incident moest Pro Patria een wedstrijd zonder publiek spelen en werden stadionverboden uitgedeeld. De daders moesten zelfs verantwoording afleggen voor de rechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen