Ook Blatter veroordeelt actie van voorvechter Boateng

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft kritiek geuit aan het adres van Kevin-Prince Boateng. De AC Milan-middenvelder was deze week hoofdrolspeler bij een racisme-incident.

Ook Blatter veroordeelt actie van voorvechter Boateng

In het oefenduel met Pro Patria liep Boateng na 25 minuten van het veld omdat de aanhang van de tegenstander de donkere spelers continu racistisch bejegende. Vervolgens stapten de andere spelers van AC Milan ook van het veld, een actie die tot veel oproer leidde. Velen spraken hun steun voor de Ghanees uit, terwijl er ook kritische geluiden waren te horen.

In navolging van onder andere Clarence Seedorf en Gennaro Gattuso (beiden ex-AC Milan) plaatst nu ook Blatter een kanttekening. 'Ik denk niet dat zomaar van het veld stappen de oplossing is. Wij wachten het rapport van de Italiaanse bond nog af, maar ik denk niet dat dit goed is. Uiteindelijk zou je dan ook weg kunnen lopen als je gaat verliezen.'

'Dit blijft natuurlijk wel een heikel thema', gaat de Zwitserse bobo verder. 'Ik wil wel benadrukken dat wij op het gebied van racisme een zero tolerance-beleid hanteren. Keihard straffen is volgens mij de enige juiste oplossing. Dan denk ik aan puntenstraffen enzovoort.'

Zondag verscheen Boateng voorafgaand aan de 2-1 zege op Siena met speciale anti-racisme-shirts (zie foto onder). In een reactie op de website heeft AC Milan inmiddels de internationale autoriteiten opgeroepen racisme in het voetbal uit te bannen, waaruit opgemaakt kan worden dat bij Milan allesbehalve positief is gereageerd op de uitlatingen van Blatter.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's