Opnieuw drie punten in mindering voor FC Twente

Reacties

Voor de tweede keer in ruim een maand is FC Twente door de licentiecommissie van de KNVB bestraft met een aftrek van drie punten.

Opnieuw drie punten in mindering voor FC Twente

De club krijgt de sanctie omdat in de halfjaarcijfers het werkkapitaal op 31 december 2014 lager was dan in het plan van aanpak aan de licentiecommissie was beloofd. In maart werden al drie punten in mindering gebracht omdat het nettoresultaat over het seizoen 2013/2014 slechter uitviel dan was voorgeschoteld.

Algemeen directeur Gerald van den Belt zei twee weken geleden al in VI rekening te houden met een hernieuwde maatregel van de licentiecommissie. ‘Het oorspronkelijke plan van financieel herstel was erop gericht binnen een jaar uit Categorie 1 te komen en was veel te rooskleurig opgezet’, zei Van den Belt toen. ‘We hebben de lat te hoog gelegd en onszelf daardoor met doelstellingen opgezadeld die door de financiële realiteit niet haalbaar zijn.’ Van den Belt is inmiddels bezig om een nieuw plan van aanpak te schrijven, dat erin voorziet dat FC Twente over twee jaar terugkeert in Categorie 2.

De puntenaftrek is de zoveelste klap voor FC Twente, dat op de ranglijst zakt van de tiende naar de elfde plaats. Na de bekeruitschakeling tegen PEC Zwolle sprak trainer Alfred Schreuder dinsdag nog de hoop uit dat zijn elftal via de achtste plaats de play-offs om Europees voetbal kan bereiken. Door de straf is de achterstand op de achtste plaats opgelopen tot vijf punten, met nog vijf competitiewedstrijden te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.