Opmerkelijke heldenrol voor Colotto na misser Amrabat

Nordin Amrabat heeft een ongelukkige rol vertolkt in het thuisduel van Málaga met Espanyol. Bij een 0-1 achterstand mocht de voormalige aanvaller van VVV-Venlo en PSV in de 84ste minuut aanleggen voor een strafschop, maar faalde vanaf elf meter. Uiteindelijk werd het ook nog 0-2.

Tot de 84ste minuut keek Málaga door de openingsgoal van Alváro González (kopbal) tegen een achterstand aan. De aanleiding tot de penalty was vervolgens even opmerkelijk als vermakelijk. De Argentijn Diego Colotto waande zich voor even een keeper en tikte de bal met een snoekduik net uit het doel. Doordat hij de bal met zijn vingertoppen toucheerde stuiterde de bal via de lat uit het doel.

De handsbal leverde wel een strafschop en een rode kaart als straf op. Door de misser van Amrabat, groeide doelman Kiko Casilla samen met Colotto uit tot held. De goalie stopte de matig ingeschoten penalty en de opmerkelijke actie van de Argentijn bleek niet voor niets.

Tot overmaat van ramp voor Amrabat werd het in blessuretijd ook nog 0-2. Sergio Garciá zorgde voor de eindstand, waardoor Espanyol een plaatsje stijgt naar de achtste plek. Málaga blijft zevende.