Opmerkelijk: te hoog doel vertraagt duel tussen Zwitserland en Litouwen

Reacties

De aftrap van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zwitserland en Litouwen (1-0) werd zondag om een wel heel opmerkelijke reden uitgesteld. De Finse arbiter constateerde dat een van de twee doelen tien centimeter te hoog was.

Opmerkelijk: te hoog doel vertraagt duel tussen Zwitserland en Litouwen
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
1 - 0
Litouwen
Litouwen

Het Kybunpark in Sankt Gallen was zondagavond het theater voor de wedstrijd tussen Zwitserland en Litouwen. Dat duel zou eigenlijk om 20.45 uur van start moeten gaan, maar de Finse arbiter was genoodzaakt de aftrap uit te stellen. Hij merkte immers op dat een van beide doelen niet de juiste afmetingen had.

De doelen waren voor aanvang van het duel juist vervangen, omdat de kleur van de netten neutraal moeten zijn tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd. Uiteindelijk werd toch weer een van de oorspronkelijke doelen, met juiste afmetingen, teruggeplaatst.

Nadat het te hoge doel was verwijderd en het andere doel was geïnstalleerd kon een kwartier later toch afgetrapt worden. Zwitserland won de wedstrijd uiteindelijk met 1-0 door een vroege goal van Xherdan Shaqiri.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.