Opmerkelijk: 'PSG duwt leider Kimpembe naar de uitgang'

Reacties

Paris Saint-Germain wil meewerken aan een vertrek van Presnel Kimpembe. Volgens zowel Foot Mercato als RMC is de 26-jarige Fransman nadrukkelijk in de etalage geplaatst.

Opmerkelijk: 'PSG duwt leider Kimpembe naar de uitgang'
© Pro Shots

Er verandert deze zomer het nodige in Parijs. PSG hoopt Christophe Galtier als coach aan te stellen als opvolger van Mauricio Pochettino. De club haalde met Luis Campos al een nieuwe 'technisch adviseur', binnen, de Portugees moet het sportieve beleid vorm gaan geven.

Campos is volgens meerdere Franse media tot de conclusie gekomen dat een verkoop van Kimpembe wenselijk is. PSG wil vijftig miljoen euro ontvangen voor de 28-voudig international, die door de Parijzenaren is opgeleid. Juventus zou een van de clubs zijn die zeer geïnteresseerd is in Kimpembe.

Kimpembe zaaide in juni tijdens een persmoment bij de nationale ploeg al twijfel over zijn toekomst bij de Franse kampioen. 'Iedereen kent mijn gevoelens voor PSG en de liefde is wederzijds. Maar ik word 27 in augustus en een sleutelmoment in mijn carrière is aanstaande. Mijn volgende contract is belangrijk. Ik moet de nieuwe beleidsbepalers bij PSG nog ontmoeten om meer te horen over het nieuwe project', sprak hij toen.

Niet alleen zou PSG met Kimpembe een blikvanger uit de eigen opleiding kwijtraken, de verdediger die in 2018 wereldkampioen werd met de Fransen wordt ook gezien als een van de leiders in het sterrenensemble. Niet voor niets begon Kimpembe vorig seizoen negen keer als aanvoerder aan een wedstrijd. Hij staat achter captain Marquinhos hoog in de hiërarchie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.