Opmerkelijk: broer Zouma wél geschorst na veelbesproken kattenvideo

Reacties

Kurt Zouma mag vooralsnog gewoon in actie komen voor West Ham United na de veelbesproken video waarin hij zijn katten mishandelde, maar zijn broer Yoan is donderdag geschorst door zijn club Dagenham & Redbridge FC.

Opmerkelijk: broer Zouma wél geschorst na veelbesproken kattenvideo
© Pro Shots

De jongere broer van Zouma was degene die het filmpje opnam waarin de Franse international onder meer een schop geeft aan een van zijn twee katten. De beelden, verspreid via social media, zorgden voor een golf van verontwaardiging in Engeland en leidde er al toe dat een van de sponsoren de banden met West Ham tot nader order verbrak.

Aanleiding was de manier waarop de Premier League de kwestie afhandelde. Zo stond Zouma dinsdagavond gewoon in de basis in het competitieduel met Watford. Het leidde tot veel kritiek. David Moyes verdedigde zich na afloop voor die keuze en kreeg bijval van West Ham, dat het bij een flinke boete liet voor de 27-jarige verdediger en zijn acties nadrukkelijk veroordeelde.

Waar Zouma vooralsnog dus wel mag voetballen, zit zijn broer Yoan tot nader order aan de kant. Zijn Engelse werkgever Dagenham & Redbrige FC, dat uitkomt in de National League (vijfde niveau), acht die maatregel op zijn plaats zolang het onderzoek van de dierenbescherming naar het incident loopt. De RSPCA nam de twee katten van Zouma woensdag in beslag.

Dat Kurt Zouma nog niet op non-actief is gezet, vindt Michail Antonio wel te verdedigen. 'Mensen vinden dat hij moet worden ontslagen, maar dan ik heb een vraag voor je', zei de 31-jarige aanvaller van West Ham. 'Vind je wat hij heeft gedaan erger dan racisme? Niet dat ik zijn daden goedkeur, totaal niet, maar er zijn mensen die zijn betrapt op racisme en daarna ook weer hebben gevoetbald.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer K. Zouma
Meer over K. Zouma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.