Gelijkspel in Londens onderonsje fijne opsteker voor Ten Hag

Tottenham Hotspur en West Ham United hebben dinsdagavond allebei een punt gepakt. De Londense derby eindigde in een 1-1 gelijkspel en dat is een resultaat waar Erik ten Hag niet ontevreden mee zal zijn.

West Ham United
1 - 1
Tottenham Hotspur

Bij West Ham stond Mohammed Kudus aan de aftrap tegenover Micky van de Ven, die afgelopen znodag nog wisselspeler was. Edson Álvarez was niet van de partij. De Mexicaan moest verstek laten gaan wegens een schorsing.

In een levendige openingsfase vielen er meteen goals aan beide kanten. De eerste kans was direct raak voor Spurs. Het was Brennan Johnson die zijn basisplaats opluisterde met een doelpunt. De Welshman tikte van dichtbij binnen na een strakke voorzet van Dejan Kulusevski.

Een kwartier later was het al raak aan de andere kant. Een strak ingedraaide corner belandde op het hoofd van Kurt Zouma, die de bal richting de verre hoek knikte. West Ham werd voor rust nog een keer gevaarlijk via James Ward-Prowse, maar Guglielmo Vicario kon redding brengen waardoor beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

Na rust was het opnieuw Vicario die redding moest brengen op een inzet van Michail Antonio, die niet veel later ook een doelpunt afgekeurd zag worden. Beide ploegen beleefden een hectische slotfase, maar doelpunten vielen er niet meer waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

De ploeg die met veel genoegen naar het resultaat zal kijken, is Manchester United. De ploeg van Ten Hag komt donderdag in actie tegen Chelsea en heeft een achterstand van elf punten goed te maken voor die begeerde plek vier die rechtgeeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League.