Opmars Rayo-kamikazes duurt voort tegen Sevilla

Reacties

De kamikazetactiek van trainer Paco Jémez blijft zijn vruchten voor Rayo Vallecano afwerpen. De balverliefde degradatiekandidaat knokte zich knap terug van een 2-0 achterstand tegen Sevilla (2-2), waardoor de Madrilenen voor de zesde keer op rij ongeslagen bleven en de zestiende plaats overnemen van Sporting Gijón.

Opmars Rayo-kamikazes duurt voort tegen Sevilla

Aan de hand van Paco handhaafde Rayo zich de afgelopen twee seizoenen in de middenmoot van de Primera División, maar dit seizoen vecht de club uit de Madrileense wijk Vallecas ouderwets tegen degradatie. De op balbezit geënte tactiek van de voormalige Spaanse verdediger, die de vorige seizoenen zo succesvol was, leek daarvoor niet geschikt. In 2016 bewijst Rayo het tegendeel.

Het dappere ploegje uit de Spaanse hoofdstad liep vorig jaar op die manier nog tegen een monsternederlaag aan bij de grote broer Real (10-2), maar dit jaar was in de Spaanse competitie alleen Levante (2-1) te sterk. Ook Sevilla leek aanvankelijk op weg naar een overwinning dankzij treffers van middenvelders Steven N'Zonzi en Vicente Iborra, die ook nog de paal raakte.

Alleen Barcelona, Real Madrid en Celta de Vigo hadden dit seizoen meer balbezit dan het Rayo Vallecano van trainer Paco Jémez (op de voorgrond, achter hem Sevilla-coach Unai Emery.
Alleen Barcelona, Real Madrid en Celta de Vigo hadden dit seizoen meer balbezit dan het Rayo Vallecano van trainer Paco Jémez (op de voorgrond, achter hem Sevilla-coach Unai Emery.

De volharding van Rayo betaalde zich echter uit. De ploeg van Paco had tegen de winnaar van de Europa League en nummer vijf van Spanje zestig procent balbezit en wisselde al in de eerste helft aanvallend. Juist invaller Manucho (foto), de 32-jarige Angolese spits die in 2008 als veelbelovend talent nog drie duels mocht spelen voor Manchester United, zorgde vlak voor rust voor aansluiting.

Omdat Sevilla via onder anderen Michael Krohn-Dehli (ex-Ajax) kansen bleef krijgen op meer, leek Rayo toch tegen de eerste thuisnederlaag van 2016 aan te gaan lopen. De in bloedvorm verkerende Miku besliste na een uur echter anders door voor de vijfde competitiewedstrijd op rij te scoren. Eerder had de Venezolaanse goalgetter nog een kans gemist.

Coach Unai Emery probeerde een eind te maken aan de zwakke serie uitwedstrijden van Sevilla – dat nog geen competitieduel won op vreemde bodem – door Yevhen Konoplyanka in te brengen. De Oekraïense supersub maakte niet het verschil, zoals ook clubtopscorer Kévin Gameiro (19 goals) opnieuw niet scoorde in een uitduel. Sevilla, dat donderdag in de EL won van Molde FK (3-0), blijft vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.