Opgepimpt ADO Den Haag wil rampscenario voorkomen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De eerste speelronde na de winterse Deadline Day vangt aan met een duel tussen ADO Den Haag en Vitesse.

Opgepimpt ADO Den Haag wil rampscenario voorkomen
Speelronde: 21
Aftrap: vrijdag 3 februari, 20.00 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder

• ADO Den Haag en Vitesse zijn heel anders begonnen aan 2017. De residentieclub verloor drie keer en staat slechts vijftiende. Vitesse pakte in de drie wedstrijden van dit kalenderjaar zeven punten en heeft de aansluiting met de subtop te pakken. Bovendien bereikten de Arnhemmers de halve eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi.

• ADO Den Haag deed het in het verleden meer dan behoorlijk in thuiswedstrijden tegen Vitesse in het kader van de Eredivisie. De club uit de Hofstad kraaide negen keer victorie, pakte zes keer een punt en ging slechts vier keer onderuit tegen de Arnhemmers.

• Begin dit seizoen triomfeerde ADO Den Haag met 1-2 bij Vitesse. Het is alweer even geleden dat de Hagenaren in één jaargang beide Eredivisie-confrontaties tegen de geel-zwarte formatie in winst omzette, om precies te zijn in het seizoen 1971/72.

• ADO Den Haag stond er sinds het seizoen 2006/07 niet zó slecht voor na twintig speelrondes. Destijds had de ploeg pas dertien punten gepakt, nu staat de teller op zeventien punten. Tien jaar geleden degradeerde ADO uit de Eredivisie. Om een herhaling van dat scenario te voorkomen heeft de club een flink aantal aanwinsten gepresenteerd: Abel Tamata, Guyon Fernandez, Donny Gorter, Randy Wolters en Abdenasser El Khayati.

Tijdens de tweede speelronde verloor Vitesse in Arnhem met 1-2 van ADO Den Haag.
Tijdens de tweede speelronde verloor Vitesse in Arnhem met 1-2 van ADO Den Haag.

• En toch heeft ADO Den Haag over geluk niet te klagen gehad. Al elf keer zag het team van trainer Zeljko Petrovic de tegenstander de paal of de laat raken. Geen enkele ploeg heeft Vrouwe Fortuna in dat opzicht zo vaak aan zijn zijde.

• Vitesse is inmiddels al acht Eredivisie-duels ongeslagen op kunstgras. In die reeks trokken de Arnhemmers zes keer aan het langste eind en stonden ze twee remises toe. Een slecht voorteken voor Vitesse is wel dat de laatste nederlaag op kunstgras op 24 april 2015 werd geleden op bezoek bij ADO Den Haag (1-0).

• Liefst 37 procent van de treffers die Vitesse tot nu toe maakte, vielen uit standaardsituaties. Bij geen enkele andere ploeg in de Eredivisie is dit percentage zo hoog.

• Vitesse-trainer Henk Fraser fungeerde tussen februari 2014 en juni 2016 als coach van ADO Den Haag. De ex-verdediger debuteerde op 7 februari 2014 als hoofdtrainer van de residentieclub met een duel met Vitesse (0-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.