Opgeluchte Jans: 'Blijven toch meedoen'

Reacties

Met een gevoel van opluchting constateerde Ron Jans dat PEC Zwolle na de ontsnapping tegen De Graafschap in de race blijft voor de derde plaats (2-1).

Opgeluchte Jans: 'Blijven toch meedoen'

Jans prees zich gelukkig dat zijn ploeg uiteindelijk toch nog als winnaar van het veld kon stappen. Het laatste half uur had PEC Zwolle het lastig tegen het opportunistische De Graafschap, dat tevergeefs joeg op de gelijkmaker.

'We zijn heel opgelucht dat we hebben gewonnen. We missen wel een paar spelertjes, maar blijven toch gewoon meedoen', verwees de trainer tijdens de persconferentie naar de sprong naar de zevende plaats.

Jans was te spreken over wat zijn ploeg voor rust had laten zien. 'Ik vond de eerste helft echt heel goed. De 1-0 was een fout van De Graafschap, maar dat dwing je ook af', zei de trainer.

Stef Nijland werd met twee goals de matchwinner, maar sloot zijn mooie avond bijna in mineur af. 'Het begon geweldig. We kwamen snel op 2-0 en ik scoorde twee keer', vertelde hij aan de NOS. 'Ik zat geweldig in de wedstrijd, maar in de slotfase klapte ik volledig door mijn knie heen,  had ik kramp in mijn kuit en last van mijn enkel', somde de maker van de 1-0 en de 2-0 op. 'Het schoot door mijn hoofd dat het een zware blessure was, maar na wat tests van net lijkt het mee te vallen. Maar de schrik zat er goed in.'

'Die 2-0 mocht er inderdaad zijn', beaamde Nijland desgevraagd op zijn rake knal. 'Ik raakte 'm goed, maar het was vooral ook een aanval uit het boekje. Gelukkig maar, want in de tweede helft hebben we voornamelijk achter de tegenstander aangelopen. Uiteindelijk vind ik dat we wel verdiend hebben gewonnen. Daardoor kunnen we nu weer naar boven kijken', besloot de aanvaller van de nummer zeven.

Vreman
De Graafschap-trainer Jan Vreman had stiekem meer verwacht, zeker gezien de blessures en schorsingen bij PEC. 'Zwolle-uit, dan weet je dat het een zware wedstrijd wordt. Ik hoopte dat ze meer gehavend waren. Dat was niet het geval.'

Zijn eigen ploeg liet bovendien de ruimtes te groot, waar PEC Zwolle dankbaar gebruik van maakte. In het laatste half uur kwamen De Superboeren beter voor de dag. 'Maar we hebben niet genoeg gecreëerd. Het had meer kunnen en moeten zijn', aldus Vreman, die daardoor op de laatste plaats blijft met De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.