Opgeleefde Dembélé klein lichtpuntje in tweede povere duel van Frankrijk

Frankrijk is er zondagmiddag in geslaagd om de eerste overwinning in deze WK-kwalificatieperiode te boeken. Na het 1-1 gelijkspel tegen Oekraïne kwam de regerend wereldkampioen weer niet goed voor de dag tegen Kazachstan, maar ditmaal leverde een matige wedstrijd wel de winst op.

Kazachstan
Kazachstan
0 - 2
Frankrijk
Frankrijk

In een groep met Bosnië-Herzegovina, Finland, Oekraïne en Kazachstan hoort Frankrijk het normaal gesproken niet moeilijk te hebben, maar de vorm van de dag is niet naar behoren. Tegen het stugge Kazachstan zal de opluchting bij bondscoach Didier Deschamps dan ook groot zijn geweest toen Ousmane Dembélé de openingsgoal produceerde. In de negentiende minuut schoot hij – met rechts – laag en hard binnen in de linkerhoek.

Het was een spaarzaam Frans hoogtepunt in de eerste helft, maar toch ging het land met een comfortabele tussenstand de rust in. Verdediger Sergiy Maliy groeide in minder dan een minuut uit van held tot schlemiel. Hij hield op zeer knappe en acrobatische wijze Anthony Martial van het scoren af, door vlak voor het inkoppen van de Fransman de bal tot corner te verwerken. Na de hoekschop die volgde werkte Maliy de bal echter ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Met de verdubbeling van de marge verdween het kleine beetje spanning uit deze wedstrijd. Met het inbrengen van Kylian Mbappé, die net als bijvoorbeeld Raphaël Varane rust kreeg, leek er nog een beetje actie in de wedstrijd te komen. De aanvaller speelde echter een vrij geruisloze wedstrijd, tot aan een kwartier voor tijd. Mbappé werd neergelegd door Nuraly Alip, maar de penalty die volgde zag het supertalent van Paris Saint-Germain gekeerd worden door keeper Aleksandr Mokin.

Voor Antoine Griezmann was er naast de winstpartij nog meer reden voor een feestje

Zo werkte Frankrijk nauwelijks aan het doelsaldo in Groep D. Op het komende EK zal Frankrijk beter voor de dag moeten komen in de poule des doods. De EK-finalist van 2016 werd gekoppeld aan Hongarije, Duitsland en EK-winnaar Portugal. Woensdag tegen Bosnië-Herzegovina krijgt Frankrijk nog een kans om te werken aan de vorm.